Våra kurser

6-week challenge

6-week challenge är vårt omåttligt populära helhetskoncept som vänder sig till dig som vill göra en seriös satsning på din hälsa.

I sex veckor kommer du att träna tre ggr/veckan på CrossFit Nyköping. Våra coacher anpassar träningen efter dig och du behöver inte ha några förkunskaper inom CrossFit sedan tidigare. Därtill kommer du att få ett individuellt anpassat kostupplägg som skapar bästa möjliga förutsättningar för att optimera din energi och förbättra kroppssammansättningen (öka i muskelmassa och minska i fettvikt).

Vi kommer bli en tight grupp som hjälper varandra att lyckas nå våra individuella mål och dessutom kommer vi ha väldigt kul på vägen!

UPPLÄGG OCH INNEHÅLL
▪️ Tre CrossFit-pass/veckan varav ett gemensamt träningspass samt två valfria pass ur vårt ordinarie passutbud: https://solidnykoping.wondr.se/schema/
▪️ Individuell kostrådgivning, personligt anpassat kostupplägg samt uppföljning. Vår lic. Kostrådgivare och PT kommer att kontakta dig innan start för att boka en tid för din individuella kostrådgivning.
▪️ Sluten motivationsgrupp online

Intresseanmälan →

CrossFit Senior

I vår seniorträning har vi noggrant valt ut funktionella övningar och rörelser som tränar och förbättrar balans, stabilitet, styrka, uthållighet och rörlighet. Gemenskap och träningsglädje står i fokus och vår coach anpassar träningen efter dina individuella förutsättningar. Inga förkunskaper krävs.

Intresseanmälan →

CrossFit Mama

Vi blir ett gäng tjejer som ses en gång i veckan under sex veckor. Syftet är att du ska få komma igång med din träning på ett roligt, effektivt och inspirerande sätt. Träningsglädje och gemenskap står i fokus och alla kan delta – ingen tidigare kunskap eller träningserfarenhet krävs.

Träningen utgår från övningar inom CrossFit men är anpassade i svårighetsgrad, vikt och repsantal. I träningen förekommer inga hopp eller maxinsatser i lyft utan fokus ligger på att bygga upp styrka, rörlighet, uthållighet och koordination efter graviditet och förlossning. Vi utgår från att alla graviditeter, förlossningar och återhämtning efteråt ser olika ut och därför kommer vi att ha olika alternativ på övningar utifrån varje deltagares förutsättningar.

Barn är givetvis välkomna att följa med under passet. Ta gärna med dig babysitter, bilskydd, lekmatta, bärsele eller något annat som du vet att ditt barn trivs i.

Vi rekommenderar att det har gått minst 12 veckor sedan din förlossning och att du har varit på efterkontroll hos din barnmorska. 

Anmälan →

Introduktionskurs i CrossFit

Detta är kursen för dig som är nyfiken på CrossFit och intresserad av att komma igång med regelbunden, rolig och effektiv träning tillsammans med oss. Kursen sträcker sig över sex veckor och vi ses en gång i veckan (á 60 min) på CrossFit Nyköping.

Lättare teori varvas med mycket träning. Under träningspassen går vi igenom CrossFit från grunden och allt som hör därtill. Du kommer att få lära dig tekniken i de vanligaste rörelserna och allt detta sker i en trygg och säker miljö tillsammans med våra coacher. Inga förkunskaper eller träningsvana behövs – alla kan delta

Varje tillfälle är på 60 min och kommer att inledas med teori, för att sedan fokusera på teknik och avsluta med en pulshöjade WOD (= workout of the day)

Intresseanmälan →

CrossFit Kids, Youth and Teens

Träningen bygger på rörelseglädje och inkluderar såväl styrka, snabbhet, rörlighet, koordination och balans. Vårt mål är att skapa en träningsmiljö där alla känner sig inkluderade där vi hjälper varandra att lyckas. Ingen tidigare erfarenhet av träning eller CrossFit behövs – alla kan delta. Coachen hjälper alla att utmanas på sin individuella nivå.

CrossFit Kids (4-7 år)
CrossFit Kids är för våra minsta barn. Här är det primära målet att få en positiv upplevelse av rörelse och träningsmiljön. Vi utforskar rörelse och träning genom lek och samarbete. Vi lär oss att träna i grupp, introduceras till grundläggande rörelser inom CrossFit och gymnastik samt försöker att bygga en så stor och bred bas som möjligt för ett framtida liv fyllt av rörelse, oavsett om det är i form av CrossFit eller annan idrott/träning.

Intresseanmälan →

CrossFit Youth(8-11 år)

CrossFit Youth är vår mellangrupp för barn i åldrarna 8-11 år. Här kombinerar vi lek och samarbete med styrketräning, gymnastik och kondition. Vi introducerar och övar på mer avancerade rörelser från både tyngdlyftning och gymnastik. 

Intresseanmälan →

CrossFit Teens (12+ år)

CrossFit Teens är gruppen för våra äldre barn. Våra terminer är uppdelade i cykler där vi börjar med grundläggande rörelsekontroll och skapar en stabil grund med styrka och kondition för resten av terminen. Ju längre in i terminen vi kommer desto mer tränar vi sportspecifikt mot Crossfit där vi startar med en Styrke-/teknikdel och avslutar med en s.k. ”WOD” (workout of the day).

Intresseanmälan →

Workshops

Tyngdlyftning, gymnastik, mobilitet… Håll utkik efter våra kommande workshops här!